woensdag 23 november 2022

Slimme meter

Op de senioreninloop van 15 november schetste Jos Klous de mogelijkheden van de 'slimme meter'. Hij liet zien hoe je je energieverbruik (gas en elektriciteit) in de gaten kunt houden met de slimme meter, die inmiddels in de meeste huishoudens aanwezig is.
Energieleveranciers als Vattenfall kunnen bijvoorbeeld (na toestemming van de gebruiker) de meter dagelijks voor je uitlezen. Voor knutselaars biedt de slimme meter veel mogelijkheden, zoals het koppelen van de watermeter.
De presentatie van Jos Klous is te vinden op https://amsterdam.hcc.nl/. Log (rechtsonder) op de startpagina in als HCC-lid en ga naar het Downloads-menu. Daar vind je ook oudere presentaties.
Elders op de site van HCC-Amsterdam kan je het uitgebreide programma van de Amsterdamse afdeling vinden met onder andere de digitale fotoclub, 3D printing werkgroep, programmeren in Liberty Basic en werkgroep IoT (Internet of Things). Rond kerst en nieuwjaar hebben we de winterstop. De volgende senioreninloop is op dinsdagmiddag 17 januari. Het programma is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten