woensdag 18 mei 2016

Aan de slag met KODI


Op de senioreninloop van dinsdagmiddag liet Rob van der Linde zien hoe mediacenter Kodi geïnstalleerd en gebruikt wordt. Met KODI (een voortzetting van Xbox Media Center - XBMC) wordt een PC of laptop aangepast voor het afspelen van muziek en films. KODI werkt met allerlei besturingssystemen - Windows, Linux, Mac OS X, iOS, Android - en met allerlei apparaten. De oude Xbox (anno 2001) wordt overigens niet meer ondersteund.

Op de website van KODI (
https://kodi.tv/) is een schat aan informatie te vinden. Hier kan het programma ook gedownload worden. Kijk vooral in de KODI-Wiki (via de menubalk van de website of http://kodi.wiki/. Daar worden alle mogelijkheden van de mediaspeler nauwgezet uitgelegd. Eventuele vragen kunnen gesteld worden in het forum.

KODI is bedoeld om legale "content" (eigen cd's, dvd's, de publieke omroep enzovoort) te beluisteren en te bekijken. Met sommige add-on's kan ook illegale content vertoond worden. KODI distantieert zich daarvan en wijst op de eigen verantwoordelijkheid van de computer-bezitter ("Waarschuwing: deze machine heeft geen hersenen, gebruik je eigen hersenen")Vergelijking van Mediaspelers in software en hardware via Wikipedia:

Serviio ( webbased en alleen Upnp ( DNLA) voor smart tv’s en Windows 8.1 en later):

Geen opmerkingen:

Een reactie posten