vrijdag 16 september 2016

Rondneuzen op Darknet

Dinsdag 20 september gaat het nieuwe seizoen van onze senioreninloop van start. De maandelijkse inloop vindt zoals gebruikelijk plaats in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Van 2 tot 4 uur in zaal 1 op de eerste verdieping (lift aanwezig).
 

De Meent is te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) bus 199 en 149. Er kan (gratis) geparkeerd worden bij het gebouw.

Deze keer maken we een uitstapje naar de duistere spelonken van internet: het Darknet, oftewel Deepnet.
 

Op het wereldwijde net is voor iedereen wel iets te vinden: informatie, winkels, amusement, vrijwilligerswerk - noem maar op.
Darknet is niet het kleurrijkste deel van internet. Er hangt een flinke grauwsluier overheen. De activiteiten worden in het Engels soms aangeduid als pills, passports, pistols (vrij vertaald: drugs, valse papieren en wapens). Dat zijn zaken waarmee je niet te koop loopt, zelfs als je ze graag wilt (ver)kopen.
Bij het betreden van Darknet is het belangrijk om niets en niemand te vertrouwen. Laat geen sporen na en blijf zo anoniem als maar kan.
Omdat Darknet anonimiteit zo koestert, is het ook populair bij oppositiegroepen in dictatoriale landen.
Een vraag over de senioreninloop: heeft u idee├źn voor  komende inlopen, of is er iets waar u zelf een inleiding over wilt houden? We houden ons aanbevolen voor suggesties.
Aanstaande dinsdag ook op de agenda: nieuwe en interessante zaken op internet en, zoals gebruikelijk, ook ruimschoots de mogelijkheid om computervragen op ons (en de andere bezoekers) af te vuren.

De volgende senioreninlopen - altijd de derde dinsdag van de maand, aanvang 2 uur - zijn op 18 oktober en 15 november (LET OP: de eerder vermelde datum 20 november is onjuist).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten