vrijdag 13 mei 2016

KODI Jarvis Mediacenter

Dinsdagmiddag 17 mei houden we weer onze maandelijkse senioreninloop in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Van 2 tot 4 uur in zaal 1 op de eerste verdieping (lift aanwezig).

De Meent is te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) bus 199 en 149. Er kan (gratis) geparkeerd worden bij het gebouw.

Op de senioreninloop van dinsdag besteden we aandacht aan KODI Jarvis Mediacenter, een presentatie door Rob van der Linde.


In de presentatie gaat Rob iets vertellen over Mediacenters in het algemeen om daarna snel door te gaan naar de software en met name KODI. We behandelen de installatie van KODI en het instellen van KODI op de bestandlocaties van video, audio en afbeeldingen. Ook maken we een kleine zijsprong naar de TV. Aan bod komen verder Add on's, beheer van KODI, systeeminstellingen e.d. Na de presentatie moet je in staat zijn KODI ook thuis werkend te krijgen.


We gaan niet de diepte in met het behandelen van alle mogelijkheden en instellingen die KODI biedt. Daarvoor verwijzen we naar de KODI Wiki waarvan de linken na de presentatie beschikbaar komen. De KODI Wiki is voor iedereen een prima naslag of configuratiemiddel om KODI aan eigen wensen aan te passen.

SenioreninloopDit is de laatste seniorenbijeenkomst voor de zomervakantie. Noteer alvast de datum van onze volgende bijeenkomst: 20 september. Na de vakantie is er weer elke maand een inloop op de derde dinsdagmiddag, zoals gebruikelijk in
buurtcentrum De Meent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten