woensdag 10 mei 2023

Veiligheid

Dinsdagmiddag 16 mei (van 2 tot 4 uur in De Meent) buigen we ons over veiligheid op internet. Bart van Dijk geeft op de senioreninloop uitleg geeft over recente ontwikkelingen op het gebied van internetbeveiliging. Hij legt onder andere de techniek achter de https-communicatie uit en het hoe en waarom van de cryptografie die daarbij komt kijken. Met aansluitend een toelichting bij dat we van oudsher gewend zijn om op websites in te loggen door onze accountnaam en wachtwoord in te typen.
Dat zal in de nabije toekomst veranderen: er is namelijk een veel gebruikersvriendelijker mechanisme in ontwikkeling, bekend onder de naam passkey, dat met name die vervelende wachtwoorden zal gaan vervangen. (Niet te verwarren met programma Passkey, dat dient om wachtwoorden op een veilige manier te bewaren).
Waarschijnlijk heb je
Bart al eerder bij ons beluisterd. In dat geval weet je dat zijn uitleg steeds geschikt is voor beginners en gevorderden, ondanks de geavanceerde onderwerpen die hij behandelt
Op de inloop komen ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van wachtwoordmanagers aan de orde. Met name legt Bart Bitwarden uit en hoe dat de hele santenkraam aan persoonlijke informatie van jou en over jou, veilig kan bewaken en bewaren. Kortom: een presentatie die beslist de moeite waard is.
De presentaties op de senioreninloop, binnenkort ook internetveiligheid, kun je terugvinden en downloaden van https://amsterdam.hcc.nl/downloads.html.
HCC-bijeenkomsten vinden plaats in januari t/m juni en in september t/m de eerste woensdag in december in Ontmoetingscentrum de Meent, aan de Orion 3, 1188 AM Amstelveen.
Met de auto parkeer je dichtbij de Meent, gratis
(navigeer naar Melkweg 2). Per openbaar vervoer: GVB-tramlijn 25, halte Meent, Schiphol Busnet 199 en Connexion-bus 174, beide halte Praam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten