zondag 19 maart 2023

Stamboom

Op de senioreninloop van dinsdag 21 maart wordt aandacht besteed aan genealogie, oftewel stamboomonderzoek. Onder het motto ‘WWW’: ‘Wie ben ik, Wie waren mijn voorouders, en Wat voor leuks, interessants of verrassends zit daar dan tussen’ vertelt Els Schnijder over deze interessante hobby. Zij vertelt ‘hoe je alles wat je al weet’ van je ouders en je oma’s en opa’s’ overzichtelijk en ordentelijk kunt vastleggen op verschillende computerplatforms.

In deze ”Genealogie Workshop”krijg je antwoord op je vragen. Bijvoorbeeld hoe je voorouders vindt in verschillende soorten archieven. Die zijn tegenwoordig vaak makkelijk en kosteloos van huis uit te raadplegen. Verder wordt duidelijk wát je beslist op je computer moet noteren om het later ook weer makkelijk en overzichtelijk terug te kunnen vinden om onderlinge verbanden te kunnen overzien.

Kortom: stap voor stap wordt uitgelegd wat prettige werkwijzen zijn voor Stamboomonderzoek en hoe je teleurstellingen en dubbel werk kunt vermijden.

Els Schnijder verzorgt deze workshop. Ze is een regelmatig bezoeker van onze SeniorenInlopen. Als je al vragen hebt over dit onderwerp, of vragen, over eerdere presentaties, stel die dan via hccregio.amsterdam@gmail.com. Veel kan dan die middag al worden beantwoord. De genealogie-presentatie kan je heel binnenkort al downloaden van de site van HCC!amsterdam. Je vindt daar ook de presentaties van vorige maanden en een actueel overzicht van de activiteiten van de Amsterdamse regio van HCC.

Meer over stamboomonderzoek op de site van HCC!genealogie. Voorouders uit Amsterdam zijn op te zoeken in het stadsarchief Op WieWasWie zijn originele oude documenten te vinden en als voorouders “in de krant” hebben .gestaan is dat terug te vinden in kranten-site Delpher.

De inloop wordt, van 2 tot 4 uur, gehouden in ontmoetingscentrum de Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Met de auto parkeer je gratis dichtbij de Meent. Openbaar vervoer: GVB-tramlijn 25, halte Meent, Schiphol Busnet 199 en Connexion-bus 174, beide halte Praam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten