donderdag 20 mei 2021

Op stap met Komoot

HCC! Friesland biedt samen met HCC! Zuid-Drenthe en HCC! Groningen een unieke presentatie aan over Komoot, een heel bijzondere navigatie app. Deze week hield Roel Tiemersma de presentatie voor de digitale senioreninloop van regio Amsterdam. Met een vijftal links (naar Youtube) kunnen belangstellenden hier de uitleg beluisteren.

Waarom Komoot en waarom wil je deze routeplanner gaan gebruiken?

In de berichtgeving wordt steeds vaker gemeld, dat we tijdens de crisis steeds meer zijn gaan wandelen en fietsen. Ook worden er routes uitgezet en zoeken we steeds vaker de natuur op.
Het gebruik van navigatiemiddelen is dan erg handig. Er zijn er veel met ook bijbehorende apparatuur. De smartphone ligt erg voor de hand.

In deze hand-outs staat de complete presentatie in vijf delen.
Deel 1: https://youtu.be/_1M0LeRugRg Aanmelden en korte uitleg wat Komoot kan.
Deel 2: https://youtu.be/h5hs7FtGSZ4 Gaat over installeren op je smartphone en je eerste route maken op je smartphone.
Deel 3: https://youtu.be/nFGnXmcgRwc Gaat over route-tips en je route maken op je PC/laptop en privacyzones rondom je huis of vakantiebestemming.
Deel 4: https://youtu.be/y7dZSrFckPQ Een route met fietsknoop.nl importeren naar Komoot.
Deel 5: https://youtu.be/Og1dD8pVWhU De Komoot-kaart gebruiken en navigatie starten en een fietscomputer van Garmin koppelen aan Komoot.

De app ‘begint’ gratis. In de kosteloze versie kan je één regio, woonplaats of vakantiebestemming bijvoorbeeld, gebruiken (een regio heeft ongeveer het formaat van een Nederlandse provincie). Meer regio’s zijn voor een eenmalig klein bedrag bij te kopen. Voor fanatieke gebruikers is er een duurdere versie met extra mogelijkheden.
Als Komoot-gebruiker kan je tochten lopen (of fietsen), die door andere gebruikers zijn uitgestippeld.

Als voorbeeld hierbij een wandeling en een fietsroute in de regio Amsterdam.
Lopen:
https://www.komoot.nl/guide/892265/wandelen-rond-amsterdam
Fietsen: https://www.komoot.nl/guide/892268/fietsroutes-rond-amsterdam

In navolging van HCC!Fryslân stelt regio Amsterdam ook een maandelijks ‘Digitaal Koffie-uurtjein, vooral om in contact te blijven. Het begint woensdagavond 2 juni, aanvang 8 uur. Deelnemen is in principe voor leden van HCC!amsterdam, maar andere HCC-leden zijn ook welkom. Iedereen kan gewoon langswippen. Aanmelden (niet verplicht, wel makkelijk) via https://amsterdam.hcc.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten