maandag 10 februari 2020

Smullen met back-up

Na het verhaal van Bas van den Dikkenberg, in oktober over de HCC-hack, hebben we voor de senioreninloop van dinsdagmiddag 18 februari ‘Senior IT Consultant’ Maarten Groenendijk uitgenodigd voor nog meer spannende verhalen. Maarten heeft twintig jaar ervaring met beheer van Microsoft-netwerken en werkte mee aan automatiseringsprojecten en kan hierdoor smakelijk vertellen over allerlei (vervelende) incidenten.
Van zo’n professional kunnen we natuurlijk ook nuttige adviezen verwachten:

  • Zoals over het beheer van je interne schijven en de voor- en nadelen van ‘Web storage’.
  • En komen de back-ups ter sprake die je, als goed huisvader (m/v), regelmatig op minimaal twee aparte schijven zet en waarmee je back-upt.
  • Verder ook hoe je de impact van een DOA (Digitaal Overdraagbare Aandoening) kunt minimaliseren. ’t Is immers eerder de vraag wanneer je besmet wordt, dan of je ooit...
Misschien heb je zelf leuke herinneringen aan je MSDOS-tijd en aan Windows 3.1, daar weet Maarten ook heel veel van, dus dat wordt smullen op 18 februari. Je bent welkom, breng gerust familie en vrienden met belangstelling mee.
HCC!amsterdam houdt elke tweede en vierde woensdagavond een algemene bijeenkomst en op de derde dinsdagmiddag van de maand is er van 2 tot 4 uur een Senioreninloop in ontmoetingscentrum de Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. De Meent is te bereiken met buslijn 55 vanaf station Amsterdam-Zuid (uitstappen bij halte Praam). Verder is er buslijn 174 (halte Praam).
Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid bij het gebouw. Voor routeplanners: Orion 3 leidt je soms via de woonwijk naar de Meent. Alternatief om op de parkeerplaats te komen: Melkweg 9. Een actueel overzicht van de activiteiten van HCC!amsterdam vind je op de website van HCC!amsterdam, https://amsterdam.hcc.nl/.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten