donderdag 16 februari 2012

Back-ups, vervolg

Dinsdagmiddag 21 februari 2012 is er weer een senioreninloop in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen (te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) en bus 199, ruime parkeermogelijkheden in directe omgeving, aanvang 14:00 uur, eerste verdieping, lift aanwezig).

Agenda van deze inloop:

- Het maken van back-ups, een vervolg op onze inloop in januari. Voor een back-up (en voor het synchroniseren) van bestanden kan het gratis Microsoft-programma Synctoy gebruikt worden. Met Windows Vista en Windows 7 kan bovendien gebruik worden gemaakt van ingebouwde back-up-programma's.
Verder komt aan de orde:
- Bijzondere letters en tekens toevoegen in teksten: Unicode voor Chinees, Japans, IJslands en Oud-Nederlandsch
En ook allerlei nieuwigheden en opmerkelijke zaken op internet:
- Sinds kort is Pirate Bay in Amstelveen (Ziggo) noodgedwongen afgesloten. In Amsterdam (UPC) niet. Zijn er smokkelroutes?
- Velehanden.nl (vorige keer tijdens de inloop hebben we het erover gehad) is bekroond als beste historische website van 2011.
- Wikipedia. De Nederlandse versie nam een spurt en staat nu met ruim een miljoen artikelen op de vierde plaats na de Engelse versie (3,8 miljoen artikelen), de Duitse (1,3) en de Franse versie (1,2).
- Etymologie-on-line. Waar komen woorden vandaan en sinds wanneer wordt een woord gebruikt.

Dit alles voor zover als de tijd het toelaat. Natuurlijk kunt u op de inloop ook terecht met vragen en opmerkingen.

De volgende inloop is dinsdagmiddag 20 maart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten