zaterdag 17 april 2010

Privacy

Op de april-inloop kwam de veiligheid van internet ter sprake. Is uw privacy verzekerd bij gebruik van internetdiensten als Google Wave? Het idee was dat daar beter niet op vertrouwd moet worden.


De vraag speelde zaterdagmiddag ook bij het radioprogramma Radio-online. Op hun website meldden ze:

"De inlichtingendienst AIVD waarschuwde twee weken geleden in een rapport van het gebruik van internet als opslagmedium. Een bekend voorbeeld van zo’n online dienst is Google Docs, waar gebruikers samen aan documenten kunnen werken. De ict-nieuwssite Webwereld onthulde vrijdag dat ambtenaren van de ministerie van Binnenlandse Zaken en Justitie Google Docs gebruiken. Dat betekent vragen om moeilijkheden, stelt ict-journalist Brenno de Winter van Webwereld."

De uitzending is desgewenst af te luisteren op bovenstaande link naar Radio-online.

Net als Google Wave (dat nog in ontwikkeling is) is Google Docs een programma waarbij documenten niet op de eigen computer worden opgeslagen, maar op internet, op servers van Google. Zowel Wave als Docs bieden de mogelijkheid dat zo'n document door meerdere mensen bewerkt kan worden. De schrijver kan anderen uitnodigen om mee te lezen en mee te schrijven. Een voordeel, waar ook nadelen aan verbonden zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten