donderdag 1 oktober 2009

Uit de brand

De senioreninloop in Amstelveen is weer onder de pannen. We hebben onderdak gevonden in wijkcentrum Westend. De eerste inloop zal daar op donderdagmiddag 8 oktober gehouden worden, van 2 tot 4 uur.

Op deze inloop is het thema "op herhaling". Wat kan de computer, in het bijzonder internet, doen, als u een tv-programma nog een keer wil bekijken?

Met een speciale tv-kaart in de computer (intern of als usb-apparaat) kan een programma opgenomen worden op de harde schijf. Min of meer hetzelfde als met een vhs-recorder of harddisk-recorder. Het onderwerp "tv-kaart" kan slechts on grote lijnen behandeld worden, omdat er veel verschillende kaarten zijn voor kabel- en satellietontvangst, analoog of digitaal. Uiteraard bent u van harte welkom als u uw eigen ervaringen wilt vertellen.

Een uitzending gemist? Dan is er altijd nog "Uitzending gemist" en "YouTube". Ook op andere plaatsen op internet zijn programma's soms nog terug te vinden. Niet alleen om te bekijken, maar inclusief de mogelijkheid om het op de eigen computer op te slaan.

Ons vertrouwde onderkomen in De Meent werd op 30 augustus door brand getroffen, zodat we daar dit seizoen niet meer terecht kunnen. Gelukkig kunnen we de rest van dit jaar de inloop in Westend houden.

Wijkcentrum Westend is te vinden op het Westwijkplein 3, 1187 LS in Amstelveen-Westwijk. Het is te bereiken met buslijnen Connexxion 172 van Amsterdam centraal via Leidseplein en Haarlemmermeerstation en lijn 199 Connexxion sternet van Amsterdam WTC naar Schiphol. Uitstappen halte Westwijkplein. Ook met sneltram 51 (halte Sacharovlaan, ongeveer 10 minuten lopen) is Westend te bereiken.

In de naaste omgeving is ruime (gratis) parkeergelegenheid. Let even op: bij de ingang van het nabijgelegen winkelcentrum zijn een aantal parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt (ma-vr tussen 11.00 en 18.30).

De senioreninloop wordt gehouden in de theaterzaal op donderdag 8 oktober, woensdag 21 oktober, donderdag 5 november en donderdag 26 november, 's middags van 2 tot 4 uur. Ook de algemene HCC-avonden in Amstelveen zijn overgeheveld naar Westend, op de woensdagen 7 en 21 oktober, 4 en 18 november en 2 december, van 8 tot 11 uur in de Salonzaal.

Assistentie welkom!
We zoeken hulp bij het organiseren van de senioreninloop. Het gaat om zaken als voorbereiden en vertellen van computer-weetjes op de inlopen en/of het aansluiten en weer opruimen van de apparatuur. Zoals bekend zijn er twee inlopen per maand met vakantie in december en een riante zomerstop. Inlichtingen (bij wimzwebe@ziggo.nl).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten