dinsdag 12 maart 2024

Vliegen zonder opstijgen

Dinsdagmiddag 19 maart kiezen we het luchtruim. De senioreninloop in het Amstelveense ontmoetingscentrum De Meent is gewijd aan de Flight Simulator, een programma waarmee het besturen van een vliegtuig wordt nagebootst – vanaf een simpel éénpersoons toestel tot een luchtreus met honderden passagiers. Als gesimuleerde piloot blijf je gewoon thuis en er komt geen decibel geluidshinder en geen liter vervuilende kerosine aan te pas.
Jan Boerema, onze piloot en presentator, neemt het thuisblijven letterlijk. De voorzitter van HCC Noord komt niet naar Amstelveen. Vanuit zijn woning vliegen we virtueel van Vliegveld Eelde naar Schiphol Oost. Jan legt uit hoe je een vliegplan maakt en wat verder vooraf gaat aan zo’n vlucht, inclusief toestemming van de toren. Daarna is het genieten van een prachtig landschap onder onze vleugels en de rust van het luchtruim.
Voor de kenners: we maken gebruik van een nagebootste Cessna om de sensatie van opstijgen en landen te ervaren.
Deze hobby is perfect om je reactievermogen en geheugen te trainen, alles zonder gevaar voor je omgeving.
Beginners hebben amper bijzondere hardware nodig en eenvoudige Flightsim-software is vrijwel zonder kosten beschikbaar. Kom naar de Meent, vlieg mee en laat je verrassen door de mogelijkheden van Flight Simulator. Een Microsoft-versie voor PC of Xbox kost rond de 100 euro, via Tweakers minder. GeoFS (https://www.geo-fs.com/) belooft een gratis vluchtsimulator.
Breng ons op ideeën om deze dinsdagmiddagen telkens weer interessant te maken, of – en dat zou nóg veel leuker zijn – kom zelf eens iets vertellen over waar jij enthousiast voor bent, wat je leuk vindt of graag doet.
Kijk op de site van HCC Amsterdam (https://amsterdam.hcc.nl/) en landelijk voor activiteiten en webinars.
De senioreninloop begint om twee uur en wordt gehouden in De Meent, Orion 3, 1188 AM in Amstelveen. Zaal 1, eerste verdieping, lift aanwezig. Met de auto parkeer je gratis dichtbij de Meent, navigeer naar Melkweg 2. Per openbaar vervoer, tramlijn 25, halte Meent of Schiphol Busnet 199 en Connexion-bus 174, beide halte Praam.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten