dinsdag 7 november 2023

Verrassende intelligentie

Met de senioreninloop van dinsdag 21 november sluiten we het seizoen af. Joop van Dommelen houdt een ‘Chat-robots – Demonstructie', met dank aan Koot en Bie een samenvoeging van demonstreren en instrueren.
In januari verhaalde Joop over zijn eerste ervaringen met de 'ChapGTP ChatRobot'. Deze computertoepassing zet kunstmatige intelligentie in om verrassende antwoorden te geven op vragen van natuurlijk intelligente passanten en voorbijgangers.
Ondertussen heeft Joop veel ervaring opgedaan en verwondert zich nog heel vaak over de veelzijdigheid en de mogelijkheden van zijn favoriete 'AI Trio met super-krachten': OpenAI's ChatGTP, de nieuwe Bing van Microsoft en Google's Bard.
Ondanks verschillen in gedrag zijn ze alle drie prettig bruikbaar en zeer geschikt voor opnieuw een presentatie van ChatRobots in de vorm van een 'Demonstructie' onder de noemer 'Wat is Artificiële Intelligentie en hoe kun je het gebruiken?'
Hoewel AI ontwikkelaars dagelijks iets nieuws te melden hebben, krijg je de meest actuele stand van zaken, geïllustreerd met genoeg redenen om deze drie slimme taalsystemen serieuze, diepgaande antwoorden te ontfutselen, verhalen te laten schrijven en grappen te bedenken. En vooral hoe ze nieuwsgierige mensen kunnen laten genieten van kunstmatige intelligentie!
De inloop begint om twee uur en wordt gehouden in ontmoetingscentrum de Meent, Orion 3, 1188 AM in Amstelveen. Zaal 1, 1e verdieping, lift aanwezig. Na de winterstop gaan we in januari verder. Ideeën om deze dinsdagmiddagen telkens weer interessant te maken, zijn van harte welkom.
Met de auto parkeer je gratis dichtbij de Meent, navigeer naar Melkweg 2. Per openbaar vervoer, tramlijn 25, halte Meent of Schiphol Busnet 199 en Connexion-bus 174, beide halte Praam.
Houdt de agenda, https://amsterdam.hcc.nl in de gaten, voor aanvullingen of wijzigingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten