zondag 10 september 2023

Digitale veiligheid

Dinsdag 19 september gaat de senioreninloop in De Meent weer van start. Aanvang, zoals gebruikelijk om 2 uur.
Het seizoen begint met 'Digitale veiligheid in de praktijk' door Paul Longarini, kaderlid van FNV Senioren.
Computers, mobieltjes en tablets rukken op. Niet alleen door onze computerhobby, maar ook om digitaal te communiceren. We kopen, bankieren en praten steeds vaker op internet. Met overheid en familie.
Hoe veilig is dat. Moet je meedoen met de Tikkie-app of betalen met je telefoon. We illustreren ‘oplichting’ met een geraffineerd praktijkgeval.
Over deze onderwerpen en meer, neemt Paul Longarini je zowel deze maand als in oktober mee.

Deze presentatie is een logisch vervolg op die van Bart van Dijk (op 16 mei).
Het HCC-seizoen gaat woensdag 13 september al van start, met de gebruikelijke bijeenkomsten in de grote zaal van De Meent (elke tweede en vierde woensdagavond). Bezoekers wisselen met elkaar van gedachten over computeronderwerpen. Natuurlijk ben je welkom met vragen of problemen. Vaak kunnen we problemen ter plaatse oplossen of word je op weg geholpen. Ook de werkgroepen 3D-printing en Linux Mint zijn er weer. De Mint-groep kreeg een oude PC aan de praat met het gratis Windows-achtige systeem. De computer werkt probleemloos met de uitgebreide software.
De presentatie ‘Digitale veiligheid’ vind je binnenkort in onze downloadmap op https://amsterdam.hcc.nl/.
Geïnteresseerd maar geen HCC! lid? Ook dan ben je welkom!

HCC-bijeenkomsten vinden plaats in Ontmoetingscentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Met de auto parkeer je dichtbij de Meent, gratis, navigeer naar Melkweg 2, zodat je niet langs (soms doodlopende) woonerven wordt geleid. Per openbaar vervoer: GVB-tramlijn 25, halte Meent, Schiphol Busnet 199 en Connexion-bus 174, beide halte Praam. Houd ook https://amsterdam.hcc.nl in de gaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten