donderdag 8 april 2021

Hacken voor veiligheid

 

HCC regio Amsterdam (en de rest van Nederland) is nog steeds tot thuiszitten gedoemd door de corona-pandemie. Ook de senioreninloop. Op de derde dinsdag van april – de 20ste – houden we onze gebruikelijke middagbijeenkomst. Niet in ons zaaltje in De Meent, maar digitaal.
Ook andere bijeenkomsten van regio Amsterdam en van andere HCC-regio’s en interessegroepen zijn digitaal. Inloggen met HCC-gebruikersnaam en wachtwoord.
Zie https://amsterdam.hcc.nl/ voor de agenda van regio Amsterdam en https://www.hcc.nl/agenda
voor alle HCC-activiteiten in het hele land. Apple-gebruikers kunnen terecht op https://apple.hcc.nl/maandagenda/month.calendar/2021/04/.

We beginnen op 20 april om 2 uur. Het gaat een interessante digitale inloop worden. We hebben namelijk een belangwekkende gast: Caroline, een ethisch hacker (beluister dit even: https://soundcloud.com/centrum-voor-criminaliteitspreventie-en-veiligheid/ethische-hackers).
Caroline heeft er een hobby van gemaakt om onbeveiligde IP- camera’s op te sporen, te lokaliseren en de eigenaren te waarschuwen, onder het motto: ‘laten we het Internet èn het leven een stukje veiliger maken’.
Bewakingscamera’s zijn bedoeld voor de veiligheid, maar ze zijn zelf niet altijd veilig. Kwaadwilligen kunnen via bewakingscamera’s bewoners in de gaten houden. Ze kunnen zien of er interessante auto’s voor de deur staan, kunst of een mooi uurwerk aan de muur hangt. Waar een duur paard in de stal staat, wat de voorraad van een autohandelaar is en nog veel meer.

Wie mee wil doen (of als toehoorder mee wil kijken) kan zich aanmelden met een mailtje naar hccregio.amsterdam@gmail.com. Zet in de onderwerpregel het woord Senioren en je lidnummer. Je ontvangt dan ruim op tijd het webadres, compleet met aanwijzingen over ‘het hoe en wat’.
Oh ja, natuurlijk staan we open voor wensen en ideeën, kom maar op en geef maar door via hetzelfde e-mailadres.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten