zondag 8 september 2019

Gereedschap voor Windows

Op de senioreninloop is dinsdagmiddag 17 september het onderwerp Windows Repair Toolbox en Windows System Control Center; kortweg WRT en WSCC.
Het internet staat vol met gereedschappen (tools) die beloven hulp te bieden of informatie wanneer je ze bij pc-problemen nodig hebt. Maar waar vind je dan die handige en hopelijk ook betrouwbare gereedschapjes?
WRT en WSCC zijn twee veelgebruikte toolboxen die je kunt vergelijken met Zwitserse zakmessen: ze bevatten honderden programma’s voor diverse doeleinden om Windows problemen op te lossen of om informatie boven water te krijgen.
Een deel hiervan is vanuit Microsoft ontstaan en is getest en aanbevolen voor alle Windows versies, van XP tot Win 10.
In een voor iedere Windowsgebruiker interessante lezing legt Karel Karssen uit welke nuttige mogelijkheden WSCC en vooral WRT te bieden hebben.
Na de pauze is er tijd voor de digitale zijsprongen van Rob Bishoff en de beantwoording van computervragen (geef die even door bij binnenkomst).

HCC!amsterdam is bereikbaar via hccregio.amsterdam@gmail.com Elke tweede en vierde woensdagavond is er een algemene bijeenkomst en op de derde dinsdagmiddag van de maand is er van 2 tot 4 uur een Senioreninloop in ontmoetingscentrum de Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. De Meent is te bereiken met buslijn 55 vanaf station Amsterdam-Zuid (uitstappen bij halte Praam). Verder is er buslijn 174 (halte Praam).
Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid bij het gebouw. Voor routeplanners: Orion 3 leidt je soms via de woonwijk naar de Meent. Alternatief om op de parkeerplaats te komen: Melkweg 9. Een actueel overzicht van de activiteiten van HCC!Amsterdam vind je op de website van HCC Amsterdam.

1 opmerking: