zaterdag 15 september 2018

Foto's bijwerken met GIMP

De zomer loopt af, de senioreninloop van HCC!Amsterdam start het nieuwe seizoen op dinsdagmiddag 18 september met een inleiding over GIMP.
GIMP (te downloaden van https://www.gimp.org) is een gratis foto- en beeldbewerkingsprogramma, voor al je (vakantie)foto’s en andere illustraties. Het is heel uitgebreid en werkt onder Windows, Mac en Linux.
Just Vecht leert je op de inloop met dat programma enkele basisbewerkingen uit te voeren, waarmee je vrijwel elke foto eenvoudig kunt verbeteren en optimaliseren. Just is een enthousiaste kenner en gebruiker van GIMP. Hij heeft ook een cursus GIMP geschreven, waarvan het eerste deel is te vinden op de site Helpmij.nl. Er staat op internet ook een foto om mee te oefenen.Just wijst je tijdens zijn presentatie waar je de rest van zijn gratis GIMP-cursus kunt vinden.
Na de pauze beantwoorden we graag je (computergerelateerde) vragen, je opmerkingen en eventuele wensen.
De senioreninloop is, zoals gebruikelijk, van 2 tot 4 uur in buurtcentrum De Meent, Orion 3 1188 AM Amstelveen. Je vindt deze activiteit van HCC!amsterdam in zaal 1 op de eerste verdieping (lift aanwezig). Bereikbaar met sneltram 51 – halte De Meent en buslijn 174 – halte Praam. Gratis parkeren aan de Melkweg, direct om de hoek bij de Meent. De volgende seniorenInloop is op dinsdagmiddag 16 oktober, het onderwerp is dan waarschijnlijk de Windows 10 Najaars Update.
Heb je idee├źn voor onderwerpen, of wil je zelf iets vertellen of uitleggen?
Meld het ons! HCC is immers een club van Leden voor Leden.
Op https://amsterdam.hcc.nl/ is meer te vinden over de activiteiten van regio HCC!amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten