zaterdag 9 juni 2018

Stamboomonderzoek met de computer

De senioreninloop van dinsdagmiddag 19 juni gaat over genealogie, oftewel stamboomonderzoek.
Genealogie: wat is het, welke gevaren zijn er en hoe begin je? Ton Steenhof vertelt! Voor velen een dolverslavende hobby, anderen interesseert het geen zier, dat wil zeggen:
Meestal, tot ze horen hoe en waar ze eenvoudig informatie over de opa van hun opa kunnen vinden, hoe hun voorouders leefden en waarvan en ook waar ze aan doodgingen, hoe machthebbers in hun tijd het land onder controle hielden en ook of opa - of misschien oma? - in gerechtelijke archieven voorkomt...

Kortom: het wel en wee van je voorouders.
Omdat heel veel gegevens digitaal beschikbaar zijn en er nog meer beschikbaar komen is genealogie één van de snelst groeiende hobby’s. Je hoeft er niet beslist de deur voor uit, veel documenten liggen via internet bijna voor het oprapen.
Gastpresentator Ton Steenhof gaat je uitgebreid bijpraten over wat er komt kijken bij het verzamelen en ordenen van gegevens over onze voorouders.

Na de pauze beantwoorden we graag álle genealogische en (andere – ook computer gerelateerde) vragen, opmerkingen en wensen.

De senioreninloop is, zoals gebruikelijk, van 2 tot 4 uur in buurtcentrum De Meent, Orion 3 1188 AM Amstelveen. Je vindt deze activiteit van HCC!amsterdam in zaal 1 op de eerste verdieping (lift aanwezig). Bereikbaar met sneltram 51 – halte De Meent en buslijn 174 – halte Praam. Gratis parkeren aan de Melkweg, direct om de hoek bij de Meent.

Heb je ideeën voor onderwerpen, of wil je zelf iets vertellen of uitleggen?
Meld het ons! HCC is immers een club van Leden voor Leden.

Op https://amsterdam.hcc.nl/ is meer te vinden over de activiteiten van regio HCC!amsterdam.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten