vrijdag 17 februari 2017

OneNote

Aanstaande dinsdagmiddag 21 februari is er de maandelijkse senioreninloop. De inloop vindt weer plaats in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Van 2 tot 4 uur in zaal 1 op de eerste verdieping (lift aanwezig).

De Meent is te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) bus 199 en 149. Er kan (gratis) geparkeerd worden bij het gebouw.

Deze keer een bijdrage van Hans Hollander over het vastleggen van informatie.


Al weer een hele tijd geleden hebben we leren schrijven, netjes en binnen de lijntjes. Voor een enkeling was dat met een lei, de meesten zullen het met een pen en schrift geleerd hebben. Wat gebruikt u nu om informatie vast te leggen?
 

Op de inloop willen we aandacht besteden aan Microsoft OneNote. Dit programma is inmiddels meer dan tien jaar oud is, en het kent een groeiend aantal gebruikers.
 

Wat is het voor een programma en wat is er mee te doen? Naast een introductie over de elementen en versies die er zijn, ook zicht op voor- én nadelen en mogelijke alternatieven. Bedenk vast eens hoe u nu informatie (data) vast legt en welke eisen/verlangens u daarvoor heeft?

Verder nieuwe en/of interessante zaken op internet en, zoals gebruikelijk, ook ruimschoots de mogelijkheid om computervragen op ons (en de andere bezoekers) af te vuren.


De seniorenbijeenkomsten van HCC-Amsterdam en De Meent worden op de derde dinsdagmiddag van de maand gehouden, aanvang 14:00 uur. De volgende inlopen zijn op 21 maart, 18 april en 16 mei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten