donderdag 12 februari 2015

Treinen en computers

Dinsdagmiddag 17 februari staat onze maandelijkse senioreninloop in het teken van treintjes en computers.
De bijeenkomst wordt zoals gebruikelijk gehouden in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen, van 2 tot 4 uur. We zitten deze keer in de grote zaal op de begane grond. De Meent is te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) bus 199 en 149. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid bij het gebouw.
Het onderwerp is automatisering van modelspoorbanen met behulp van de computer. Leden van de HCC-interessegroep modelbaanautomatisering laten zien wat zoal mogelijk is
Aan de hand van modelbanen wordt gedemonstreerd hoe de treinenloop kan worden geregeld met behulp van een computer, die ook volautomatisch zorgt voor de wissels, de seinen en de spoorbomen.
Er is uitgebreid te zien welke spullen nodig zijn om de computer in te zetten in plaats van de aloude transformator. Indien er belangstelling voor is, wordt ook een kleine workshop “blokken & secties” gehouden: hoe kan een baan worden ingedeeld, zodat de treinen niet kunnen botsen.
Zoals gebruikelijk bestaat de mogelijkheid om op ons (en andere bezoekers) computervragen af te vuren, maar met dit bijzondere onderwerp is daar wellicht minder tijd voor.
De volgende senioreninloop is op dinsdagmiddag 17 maart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten