donderdag 11 september 2014

Synchronisatie

De zomervakantie is achter de rug. De senioreninloop gaat weer van start. Dinsdagmiddag 16 september komen we weer bij elkaar in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen.

De Meent is te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) bus 199 en 149. Er is ruim (gratis) parkeergelegenheid bij het gebouw. Zoals gebruikelijk is de inloop in zaal 1 op de eerste verdieping (lift aanwezig). Aanvang 2 uur en we gaan door tot ongeveer 4 uur.


Aan het begin van dit seizoen zitten we met een probleem. Er is een groot gebrek aan onderwerpen om op de inloop te behandelen. Is er nog iets wat u graag aan de orde ziet komen? Leg ze op tafel. We horen graag uw idee├źn. Als u zelf een onderwerp wilt presenteren, dan bent u bij deze uitgenodigd.Op de komende bijeenkomst gaan we het hebben over BitTorrent Sync (waar eerder deze maand een artikel aan was gewijd in het HCC-blad PC-Active).Het programma BitTorrent Sync dient twee doelen. Aan de ene kant kunnen uw eigen computers (we gaan er maar even vanuit dat u meerdere computers in huis heeft) ermee gesynchroniseerd worden. Dit houdt in dat BitTorrent Sync zorgt dat de inhoud van bepaalde mappen altijd “bij de tijd” is. Aan de andere kant kan Sync verzorgen dat u makkelijk en veilig bestanden deelt met Sync-computers van familie of kennissen. Foto's, muziek of wat dan ook wordt snel doorgestuurd, of het nu 1 MB is of 1 TB. Een soort Dropbox zonder bewolking.


Zoals gebruikelijk is er de mogelijkheid om computervragen op ons (en op de andere bezoekers) af te vuren.


De volgende senioreninlopen zijn op dinsdagmiddag 21 oktober en 18 november. In december is er geen inloop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten