vrijdag 11 oktober 2013

Linux

De mascotte van Linix: Tux.
 De volgende senioreninloop is gewijd aan Linux, een alternatief besturingssysteem voor computers, dat in plaats van (of naast) Microsofts Windows kan worden gebruikt.

De inloop vindt plaats op dinsdagmiddag 15 oktober, van 2 tot 4 uur. We komen weer bijeen in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen, eerste verdieping, zaal 1 (lift aanwezig), te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) en bus 199. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid bij het gebouw.

Stan Jesmanowicz zal een presentatie geven over de installatie van Linux op de pc.

We laten zien hoe een Linux-distributie op de computer kan worden geïnstalleerd. Eerst hoe een Linux-distributie kan worden geïnstalleerd binnen Windows met behulp van de virtuele machine VirtualBox. Vervolgens zullen we laten zien hoe je een Linux-systeem moet installeren naast het bestaande Windows-systeem op een afzonderlijke harde schijf/partitie. Dit met de multi-bootloader GRUB.

Op deze demonstratie ziet en leert u hoe u een aantal populaire Linux-distributies moet installeren. Bekende distributies zijn onder meer OpenSUSE, Ubuntu, Fedora en Knoppix, allemaal gratis beschikbaar op internet.

Verder zoals gebruikelijk de mogelijkheid om computervragen op ons (en op de andere bezoekers) af te vuren.

De volgende senioreninloop is op dinsdag 19 november.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten