woensdag 14 november 2012

Spelenderwijs

De laatste senioreninloop voor de winterstop wordt dinsdagmiddag 20 november gehouden in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen, te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) en bus 199, ruime parkeermogelijkheden in de directe omgeving. Zoals gebruikelijk op de eerste verdieping zaal 1 (lift aanwezig), aanvang 2 uur.

Op deze inloop zal Cees Nobel het een en ander vertellen en laten zien over karretjes met programmeerbare besturing en andere zaken op het gebied van robotica:

Oma en opa, weet u nog wat πd (of 2πr) is?
Uw kleinkinderen krijgen dit in de brugklas over zich heen gestort. Maar er is nog zoveel anders wat belangrijk is. En  πd is zo abstract. Ga eens met je kleinkind praktische meetkunde doen. Maak van bijvoorbeeld Fischertechnik een voertuig met een programmeerbare besturing. Leer spelenderwijs de afgelegde weg te berekenen, bochten, cirkels, enzovoort: eerst berekenen, dan programmeren en dan het resultaat controleren. En dan het leukste, van je fouten leren. Spelenderwijs. Dat wil ik u laten zien.

 

Ook is er, zoals gebruikelijk, alle gelegenheid om vragen te stellen en opmerkingen te maken over alle computer-onderwerpen.

Zie ook: Interessegroep HCC Robotica, Fischer Technik, ArduinoBeller op de foto, Raspberry op ruimtereis.De volgende inloop is op 15 januari 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten