donderdag 5 november 2009

Gadgets en Picasa


Een pluspunt van Windows Vista is de sidebar (zijbalk), een smalle strook aan de rechterkant van het scherm, waarin kleine, handige hulpprogramma's (gadgets) geplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld een klok, een kalender of een metertje dat de snelheid van het internetverkeer laat zien. Met een speciaal programmaatje kan de sidebar ook op XP draaien. De afbeelding hiernaast laat een (zwarte) sidebar zien. Deze sidebar blijft altijd in beeld, ook naast een maximaal geopend venster - handig voor breedbeeld-schermen. Het is ook mogelijk om een venster over de sidebar te laten vallen.

De sidebar is te downloaden van de site van Computer Totaal. Of was, bij het tikken van dit Blog, was de download-link verdwenen. Een alternatief kan Thoosje's Sidebar zijn. Helemaal of in grote lijnen hetzelfde. In beide gevallen wordt een zip-bestand aangeboden, dat moet worden 'uitgepakt' voordat het geïnstalleerd kan worden. (Wie geen zip-bestand kan uitpakken kan de 7-Zip file Manager downloaden - daarmee kunnen zip-, rar- en nog heel veel andere bestanden uitgepakt worden)

Picasa, het bekende foto-programma van Google, kent vele mogelijkheden. Met Picasa kan een fotoverzameling op allerlei manieren geordend worden en ook het bewerken van foto's (rode ogen weghalen, foto's uitsnijden enz.) is mogelijk. Op de website van Wilma Karels is een uitgebreide (Nederlandse) handleiding te vinden.

Sinds de brand in De Meent vindt de senioreninloop tijdelijk onderdak in buurthuis Westend. Binnenkort is de Meent echter terug. Het kost nog maanden om de brandschade te herstellen, maar op de Amstelveense gemeentewerf wordt een tijdelijke locatie ingericht, die MeentWerf is gedoopt. Zaterdag 7 november, van 11.00 tot 17.00 uur, wordt hier een wervelende start gehouden met een uitgebreid programma voor buurtbewoners, kinderen en andere belangstellenden.

Het adres van de MeentWerf is Langs de Werf 8, 1185 XT, Amstelveen, op bedrijventerrein Legmeer. Er zijn 25 parkeerplaatsen op eigen terrein en een overdekte fietsenstalling. Vanaf de (bus en sneltram) halte Sacharovlaan is het ongeveer 4 minuten lopen en vanaf de bushalte Zagerij/Bovenkerkerweg 5 à 6 minuten.

Over de volgende senioreninloop volgt nog nader bericht. Het is nu nog niet zeker of deze al in de MeentWerf is, of nog in Westend. Fred Dissel zal laten zien hoe een fotoalbum kan worden gemaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten