vrijdag 20 oktober 2023

Beperk de schade

Een groot deel van de senioreninloop ging dinsdag 17 oktober over geld. De agenda vermeldde digitale veiligheid. Paul Longarini, bestuurslid van FNV Senioren en ambassadeur bij SeniorWeb, vervolgde de themabijeenkomst met onderwerpen als bankieren op internet en digitale nalatenschapen 

De digitale wereld is gevaarlijk en duur voor computeraars, die er niet aan denken dat een makkelijk web-aankoop kan uitdraaien op het plunderen van hun bankrekening.

Simpele maatregelen kunnen de schade beperken. Voor betalen met een bankpas is vaak geen pincode nodig. Dat betekent dat met een verloren of gestolen pas honderden (of zelfs duizenden) euro’s kunnen worden opgenomen. Via ‘thuisbankieren’ kan de limiet verlaagd worden – zodat het risico beperkt wordt tot een paar tientjes.

De raadgevingen van Paul zijn na te lezen in zijn presentatie op de site van HCC-Amsterdam, https://amsterdam.hcc.nl/ in het menu downloads HCC-leden.(inloggen als HCC-lid). Daar is niet alleen deel 2 over Digitale Veiligheid te vinden, maar ook deel 1 (van 21 september) en nog bijna twintig syllabussen van onderwerpen die op de senioreninloop aan de orde kwamen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten