zaterdag 15 mei 2010

Werken met Wave

Op de senioreninloop van donderdagmiddag 20 mei besteden we aandacht aan Google Wave, een web-dienst van Google. Met Wave kunnen berichten worden uitgewisseld (zoals met e-mail), maar er kan ook 'live' worden gecommuniceerd (zoals met MSN of Windows Live).

Wave "draait" op internet. Het hoeft niet op de eigen computer geïnstalleerd te worden (dat kan niet eens). Een gebruiker kan op een willekeurige computer inloggen en andere gebruikers uitnodigen om een bericht te lezen of om deel te nemen aan een discussie.

De ontwikkelaars hebben de dienst omschreven als "hoe e-mail  zou zijn als het vandaag zou worden uitgevonden."
Wave is trouwens nog niet af, er wordt nog druk aan gesleuteld.
----------------------------------
Verder nog aandacht voor de groeiende hoeveelheid digitale gegevens, die op internet is op te vragen.

Het Stadsarchief Amsterdam heeft bijvoorbeeld de dagrapporten van de politiebureaus uit de jaren 1940-45 online gezet, terwijl steeds meer oude jaargangen van dagbladen op internet zijn in te zien (en te doorzoeken).

Deze onderwerpen, en wat u verder nog te vragen of te zeggen hebt a.s. donderdag 20 mei van 2 tot 4 uur in de Meentwerf, Langs de Werf 8,  1185 XT  Amstelveen. Deze inloop is onze laatste inloop voor de zomervakantie, in september gaan we weer verder.

1 opmerking:

  1. Laatste nieuws: ik las vandaag op webwereld dat Google Wave nu ook beschikbaar is zonder uitnodiging. Iedereen kan nu Wave proberen!

    BeantwoordenVerwijderen