zondag 1 november 2009

Picasa en een Vista-jasje

Donderdagmiddag 5 november (van 2 tot 4 uur) is weer een senioreninloop in ons tijdelijke onderkomen in het Amstelveense wijkcentrum Westend.

We beginnen vandaag met Erik Wassink. Hij laat ons zien hoe je XP een Vista-uitelijk kan geven.

Daarna zal Fred Dissel het hebben over foto’s beheren en bewerken. De meeste mensen hebben een digitale fotocamera en maken allerlei leuke foto’s. Als we daarna de foto’s op de computer plaatsen is het erg moeilijk om ze weer terug te vinden. Ook kleine verbeteringen, zoals rode ogen verwijderen, maken de foto direct fraaier. Hiervoor biedt Picasa oplossingen en daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden. We gebruiken de nieuwste versie (3.5, momenteel alleen nog in het Engels) waarin onder meer gezichtsherkenning is opgenomen. Tijdens het behandelen van de mogelijkheden van Picasa is veel ruimte om vragen en opmerkingen van de aanwezigen direct te bespreken. Van Picasa heeft ook een (iets oudere) versie in het Nederlands. Het programma werkt niet alleen onder Windows, maar kent ook Mac en Linux-versies.

De inloop wordt gehouden in de theaterzaal (begane grond) van het Amstelveense wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3.

Westend is te bereiken met buslijn Connexxion 172 van Amsterdam centraal via Leidseplein en Haarlemmermeerstation en met lijn 199 Cornexxion sternet van Amsterdam WTC naar Schiphol (beide tot halte Westwijkplein) en sneltram 51 tramhalte Sacharovlaan (ongeveer 5-10 minuten lopen).

Parkeren in de naaste omgeving. Let op! Bij de ingang van het winkelcentrum zijn een aantal parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt (ma-vr tussen 11.00 en 18.30 uur).


De volgende inloop: donderdagmiddag 26 november. In december is er geen bijeenkomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten