donderdag 14 mei 2009

Laatste inloop voor de zomer


Woensdag 20 mei 2009 (14.00-16.00 uur) wordt de laatste inloop van het seizoen gehouden, zoals altijd in Wijkcentrum De Meent, Orion 3 Amstelveen, te bereiken met sneltram 51, bus 199 en met ruime parkeermogelijkheden in directe omgeving.

We zullen aandacht besteden aan "Draagbare programma's" (portable applications), dat wil zeggen programma's die niet geïnstalleerd hoeven te worden, maar op een USB-stick meegenomen kunnen worden. Ze kunnen op een willekeurige (Windows-)computer uitgevoerd worden, zonder dat ze sporen achterlaten op de computer waar ze te gast zijn.

Een reeks gratis freeware-programma's zoals Firefox en Open Office, zijn als "portable application" beschikbaar. Zie ook de website van Portable Apps.

Verder aandacht voor muziek op internet. Op internet is muziek in tal van vormen beschikbaar. Als download, al dan niet tegen betaling. Als internet-radio. Als cd in een reeks web-winkels - gespecialiseerd of met een algemeen assortiment.


Zoals gebruikelijk is er ook ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. (Wie een min of meer ingewikkelde vraag heeft, kan deze desgewenst per e-mail aanmelden (rob.bishoff@hccnet.nl). Dan kunnen we proberen een antwoord op te zoeken.)

Als voorbereiding van het komende seizoen ook een vraag aan alle bezoekers: welke onderwerpen zou u graag op de inlopen in het najaar behandeld zien worden?

We gaan weer door op woensdag 16 september 2009. Verdere data: maandag 5 oktober, woensdag 21 oktober, maandag 2 november en woensdag 18 november.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten