vrijdag 10 mei 2024

Sociale media

Dinsdagmiddag 21 mei buigt de senioreninloop zich over de ontwikkeling van sociale media en het (elektronisch) medisch dossier. Paul Longarini schetst de ontwikkelingen van sociale media uit en geeft tips hoe je hier verstandig mee om kunt gaan.

Sociale media zijn zo’n twintig jaar actief. Wie herinnert zich Hyves https://nl.wikipedia.org/wiki/Hyves in 2004 nog en ICQ https://nl.wikipedia.org/wiki/ICQ ? Via internet konden wildvreemden contact met elkaar hebben. Gratis en voor niks.

Inmiddels is beeld gekanteld. Sommige pioniers zijn BigTech-multinationals geworden, die leven van advertenties en ‘onze gegevens’, ten koste dus van onze privacy. Regeringen maken zich druk om dubieuze inhoud, proberen mis- en desinformatie een halt toe te roepen, maar er zijn zat regeringen die er ook graag misbruik van maken. Hoe heeft dat allemaal in 20 jaar kunnen gebeuren?

En verder: Het (elektronisch) medisch dossier. Welk beeld hebben we ervan, hoe is het ontstaan en wat was het doel? Wat zegt de wet hierover? Wat staat erin, wie kan en mag het inzien? Wordt de privacy werkelijk gewaarborgd? Allemaal vragen die je wellicht al had en die Paul op basis van zijn persoonlijk (en dagelijks) gebruik graag zal beantwoorden.

Breng ons op ideeën om de inloop telkens weer interessant te maken, of kom zelf eens iets vertellen over waar jij enthousiast voor bent, wat je leuk vindt of graag doet.

De senioreninloop wordt elke derde dinsdagmiddag gehouden in ontmoetingscentrum de Meent, aan de Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Aanvang om twee uur in Zaal 1, eerste verdieping, lift aanwezig.

Met de auto parkeer je gratis dichtbij de Meent (navigeer naar Melkweg 2). Ook GVB-tramlijn 25, halte Meent, Schiphol Busnet 199 en Connexion-bus 174, beide halte Praam.

Hou de agenda (https://amsterdam.hcc.nl of https://www.hcc.nl/) in de gaten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten