donderdag 11 januari 2024

Domotica

Het nieuwe jaar begint voor de senioreninloop met een bijeenkomst over automatisering van dingen in huis – kortom over domotica. We zien u graag op dinsdag 16 januari om 2 uur in de Meent in Amstelveen.
Ed de Waaij komt ons vertellen hoe hij de domotica in huis heeft gehaald, hoe hij het heeft aangepakt en hoe de familie daar nu dagelijks plezier van heeft. Bij zijn presentatie laat Ed zijn „toepassingsscherm” zien, de sensoren en schakelaars op deuren en ramen en hoe hij die bedienen kan. Net als z’n Google speakers voor muziek, radio en toegang tot YouTube en de familie-agenda. Camera’s houden eventueel ongewenst bezoek in de gaten.
Zo’n systeem rol je niet van de ene dag op de andere uit. De presentator laat zien hoe je aan zoiets begint en hoe je het stapje voor stapje uitbreidt. Het hoeft niet meteen met een ‘dashboard’, zoals Ed dat heeft, hoewel een ‘NUC’ met Home Assistant voor slimme apparaten en programmeren met Node-RED voor iedereen te doen is. Met Cloudflare houdt hij alles ook nog eens veilig en via internet te benaderen... Kom en bekijk deze presentatie en stel vragen.
Breng ons op ideeën om deze dinsdagmiddagen telkens weer interessant te maken, of nóg leuker: kom het zelf vertellen.

Een actueel overzicht van onze activiteiten vind je op de website van HCC Amsterdam. Zie ook de landelijke agenda op https://www.hcc.nl/ tussen de overige HCC! activiteiten en webinars. HCC leden, hebben overal toegang.
De inloop begint om twee uur en wordt gehouden in ontmoetingscentrum de Meent, Orion 3, 1188 AM in Amstelveen. Zaal 1, 1e verdieping, lift aanwezig. Met de auto parkeer je gratis dichtbij de Meent, navigeer naar Melkweg 2. Per openbaar vervoer, tramlijn 25, halte Meent of Schiphol Busnet 199 en Connexion-bus 174, beide halte Praam.
Houdt de agenda, https://amsterdam.hcc.nl in de gaten, voor aanvullingen of wijzigingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten