vrijdag 15 maart 2019

Veiligheid en privacy

Op de senioreninloop van dinsdag 19 maart 2019 wordt het thema ‘Digitale veiligheid en privacy’ behandeld
Het lijkt erop dat we niet meer zonder de digitale wereld kunnen. We beleven er plezier aan, maar er kleven ook nadelen aan. Zo zijn er veel voorbeelden van digitale gevaren waarover we bijna dagelijks lezen: virussen, phishing, identiteitsfraude, ransomware, hacken en noem maar op. Moet je daar bang van worden en/of jouw digitaal plezier erdoor laten bederven?
Het antwoord daarop is nee. Maar het is wel belangrijk dat je je bewust bent van de digitale gevaren. Lees verder op https://www.hcc.nl/veiligheid-privacy en bezoek de lezing door Jan Koppedraaier, in het kader van dit eerste HCC-seizoensthema in 2019.
Na de pauze beantwoorden we computervragen (geef die bij binnenkomst even door) en is er tijd voor wat wetenswaardige digitale zijsprongen naar de interessante archieven die Rob Bishoff gevonden heeft.
Onze senioreninloop wordt elke derde dinsdagmiddag van de maand gehouden in ontmoetingscentrum de Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen.Van 2 tot 4 uur in zaal 1 op de eerste verdieping (lift aanwezig).
Te bereiken met buslijnen 55 en 174 (halte Praam). LET OP: het Amstelveense deel van sneltram 51 en halte Meent zijn opgeheven in verband met renovatie van de Amstelveenlijn.
Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid bij de Meent. Voor routeplanners: Orion 3 leidt je soms via de woonwijk naar het gebouw. Alternatief om op de parkeerplaats te komen: Melkweg 9.
Een actueel overzicht van de activiteiten van HCC!Amsterdam vind je op de website https://amsterdam.hcc.nl/.
De volgende senioreninloop is op dindagmiddag 16 april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten