woensdag 9 januari 2019

Verandert 5G netwerk PC-gebruik?

Na 3D (printen) gaan we ons op de senioreninloop verdiepen in 5G - de vijfde generatie mobiel draadloos netwerk.
Samen met Hans Hollander verkennen we dinsdagmiddag 15 januari de vraag Zal 5G ons PC-gebruik veranderen? Na afloop hopen we een beeld te hebben van de mogelijke gevolgen van de invoering van de 5e generatie mobiel draadloos netwerk (5G) op onze smartphone, data- en pc-gebruik.
Voor de goede orde: deze inleiding is voorbereid in december 2018 terwijl van 8 tot 11 januari 2019 de Consumer Electronics Show (‘CES’), de grootste Tech-show van het jaar, in Las Vegas (USA) plaatsvindt. Daar zal naar verwachting het nodige medialawaai rond 5G te horen zijn. De daar veroorzaakte hype vindt bovendien plaats in aanloop naar het Mobile World Congress (‘MWC 19’) in februari in Barcelona.

Verder is er tijdens de inloop ruim gelegenheid om vragen te stellen over alle computerkwesties. Ook schenken we aandacht aan interessante ‘onderwerpen en nieuwigheden op internet. Als je vragen hebt is het handig die al bij binnenkomst aan te kondigen.

De senioreninloop is, zoals gebruikelijk, van 2 tot 4 uur in buurtcentrum De Meent, Orion 3 1188 AM Amstelveen. Je vindt deze activiteit van HCC!amsterdam in zaal 1 op de eerste verdieping (lift aanwezig). Bereikbaar met metro/sneltram 51 – halte De Meent en buslijn 174 – halte Praam. Gratis parkeren aan de Melkweg, direct om de hoek bij de Meent. Heb je idee├źn voor onderwerpen, of wil je zelf iets vertellen of uitleggen? Meld het ons! HCC is immers een club van Leden voor Leden.
Op https://amsterdam.hcc.nl/ is meer te vinden over de activiteiten van regio HCC!amsterdam.

De volgende inloop is op dindagmiddag 19 februari.


Amstelveenlijn
Voor bezoekers die met de metro reizen: Het GVB  gaat sleutelen aan lijn 51, de Amstelveenlijn. Eerder deze maand werd daarom de halte Kronenburg opgeheven. Er staat nog veel meer te gebeuren. In de toekomst zal de lijn vanaf Amsterdam Centraal slechts rijden tot station Zuid. (de 51 rijdt daarna samen met lijn 50 naar Sloterdijk en de Isolatorweg. Bij station Zuid kan je vanaf maart overstappen op een tijdelijke bus 55 naar Meent (en Westwijk).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten