donderdag 11 mei 2017

Scratch


De volgende senioreninloop wordt gehouden op dinsdagmiddag 16 mei in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM in Amstelveen. Aanvang 2 uur, eerste verdieping, zaal 1 (lift aanwezig).
 

De Meent is te bereiken met sneltram 51 (halte Meent), bus 199 en 149. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid bij het gebouw.
 

Op de inloop kunt u kennis maken met de grafische programmeertaal Scratch, die dezer dagen juist zijn tiende verjaardag viert. Scratch is vooral gericht op kinderen (maar niet alleen ...) Het wordt ontwikkeld door de Lifelong Kindergarten Group van het befaamde MIT Media Lab. Het wordt gratis verspreid. Het idee is jonge mensen te leren creatief te denken, systematisch te redeneren en samen te werken.
 

Verder komt VPN (Virtueel Particulier Netwerk) aan de orde. Met VPN kan men veilig en onbespied op internet rondkijken. Een prettige bijkomstigheid van VPN is dat regionale beperkingen kunnen worden omzeild: in Nederland kijken naar programma's die voor de Amerikaanse markt zijn gereserveerd of op buitenlandse vakantie kijken naar Uitzending gemist.

Verder nieuwe en/of interessante zaken op internet en ook ruimschoots de mogelijkheid om computervragen op ons (en de andere bezoekers) af te vuren.
 

Na deze inloop volgt onze zomerstop. Op 19 september is de volgende bijeenkomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten