zondag 26 februari 2017

Netwerk in huis


Dinsdagmiddag 21 maart houden we onze maandelijkse senioreninloop in ontmoetingscentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Van 2 tot 4 uur. We verwachten veel belangstelling, zodat de inloop deze keer gehouden wordt in de grote zaal op de begane grond.

De Meent is te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) bus 199 en 149. Er kan (gratis) geparkeerd worden bij het gebouw.

Op deze inloop zal Pieter van der Hijden een presentatie geven over thuisnetwerken.

Een aantal jaren geleden was het simpel: je pc was met een kabel aan het kastje van de provider verbonden en je had een internetaansluiting.
Met de groei van het aantal laptops kwam de behoefte aan een draadloos netwerk. Wifi maakte zijn entree in vele huizen. Inmiddels zijn er tablets en smartphones bijgekomen; veel printers zijn tegenwoordig ook draadloos en moderne tv’s worden aangesloten op het netwerk.
En dan hebben we het nog niet over het Internet of Things gehad.
 

Deze presentatie van de HCC (Hobby Computer Club) verduidelijkt de vele mogelijkheden en legt uit wat de diverse kastjes en aansluitmogelijkheden zijn.
Er wordt gekeken naar het delen van bestanden over meer dan één computer.
Ook nieuwere toepassingen van het netwerk, zoals Domotica, beveiliging en NAS (centrale opslag en back-up) komen ter sprake.
 

Deze presentatie is gratis bij te wonen. HCC-leden kunnen van de HCC-pagina de presentatie en een syllabus downloaden.

Verder nieuwe en/of interessante zaken op internet en, zoals gebruikelijk, ook ruimschoots de mogelijkheid om computervragen op ons (en de andere bezoekers) af te vuren.

Tot de zomervakantie zijn er nog seniorenbijeenkomsten (altijd op de derde dinsdagmiddag van de maand) op 18 april en 16 mei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten