donderdag 13 oktober 2016

Thunderbird

Dinsdagmiddag 18 oktober houden we weer onze maandelijkse senioreninloop in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Van 2 tot 4 uur in zaal 1 op de eerste verdieping (lift aanwezig).

De Meent is te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) bus 199 en 149. Er kan (gratis) geparkeerd worden bij het gebouw.

We kijken dinsdag naar het e-mailprogramma Thunderbird.

Mozilla Thunderbird, of kortweg Thunderbird, is een opensource-e-mailclient ontwikkeld door het Mozilla-project. Net als browser Firefox heeft Thunderbird als doel een snel, functioneel en krachtig programma te zijn, zonder een overmaat aan toeters en bellen.

Thunderbird is gratis te verkrijgen voor Windows, Linux, SkyOS en Mac. Het is beschikbaar in 52 verschillende talen, waaronder Nederlands en Fries.

Begin juli 2012 liet Mozilla weten niet verder te gaan met Thunderbird. Men levert nog wel Extended Support Releases, met veiligheids- en onderhoudsupdates.

We zullen enkele  mogelijkheden van Thunderbird laten zien, die minder bekend zijn.

Ook behandelen we interessante zaken op internet, met name de gestage groei van Portable Apps. Dat zijn Windows-programma's, die vanaf een USB-stick zijn te draaien, zonder dat ze door Windows geregistreerd worden. Ze kunnen makkelijk meegenomen worden naar "vreemde" computers, zonder het computer-systeem te veranderen.

Verder nieuwe en/of interessante zaken op internet en, zoals gebruikelijk, ook ruimschoots de mogelijkheid om computer  vragen op ons (en de andere bezoekers) af te vuren.


De volgende senioreninloop, de laatste van 2016, vindt plaats op dinsdagmiddag 15 november.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten