donderdag 10 maart 2016

Wikipedia en Raspberry

Dinsdagmiddag 15 maart houden we weer onze maandelijkse senioreninloop in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Van 2 tot 4 uur in zaal 1 op de eerste verdieping (lift aanwezig).
 

De Meent is te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) bus 199 en 149. Er kan ruime (gratis) geparkeerd worden bij het gebouw.

We kijken achter de schermen van internet-encyclopedie Wikipedia. Hoe kan je zien of een artikel de speeltuin is van baldadige schooljeugd? We laten zien hoe de Wikipedia-bezoeker de geschiedenis van artikelen kan controleren. Daarbij kan meteen hier en daar een tikfout worden verbeterd.

Een tweede onderwerp is de Raspberry Pi. Versie 3 is zojuist verschenen, met een supersnelle processor, WiFi en Bluetooth. Wat komt er kijken bij het installeren van het Raspbian-besturingssysteem op een SD-kaartje?
 

Tenslotte interessante zaken op internet (bijvoorbeeld http://literatuurmuseum.nl/) en, zoals gebruikelijk, ook ruimschoots de mogelijkheid om computervragen op ons (en de andere bezoekers) af te vuren.

De volgende inlopen zijn op dinsdagmiddag 19 april en 17 mei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten