vrijdag 11 september 2015

Wat vinden we van Windows 10?

Dinsdagmiddag 15 september houden we weer onze maandelijkse senioreninloop in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Van 2 tot 4 uur in zaal 1 op de eerste verdieping (lift aanwezig).
 

De Meent is te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) bus 199 en 149. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid bij het gebouw.

De bijeenkomst staat in het teken van de jongste versie van Windows.


Sinds eind juli biedt Microsoft de mogelijkheid om Windows 7 en 8 (8.1) gratis op te waarderen naar de nieuwste versie, Windows 10. Daarmee staan de computeraars voor de vraag: updaten of (nog) niet updaten.
Veel gebruikers willen liefst nog even wachten, tot duidelijk is of Windows 10 inderdaad het beloofde super-systeem is. Een vraag is ook of Windows 10 overweg kan met (oudere) printers, scanners en andere randapparaten. En nog een vraag: kan je terug naar Windows 7 als het tegen valt.

We zouden graag een weloverwogen antwoord op de vragen geven, maar - eerlijk is eerlijk - we weten het niet. Een eerste indruk is dat Windows 10 een verbeterde versie van Windows 7 is, met hier en daar nog wat tegeltjes voor de schaarse aanhangers van Windows 8. Het ziet er mooi uit, maar Windows is niet om naar te kijken.

Op de inloop willen we uitgebreid ingaan op de ervaringen met het nieuwe Windows. Onze eigen ervaringen, maar vooral van de andere bezoekers.
 

Heeft u de overstap gewaagd? En hoe bevalt het? Werkt alles nog, of bent u op zoek naar nieuwe drivers? Laat u Microsoft meekijken in uw computer, om de prestaties van Windows te verbeteren? Gebruikt u Windows 10 ook op tablet of iPhone, zoals de ontwerpers graag zouden zien? Blijft het 7 of 8, omdat er geen problemen zijn?
We hopen op een boeiende discussie.

Verder ook ruimschoots de mogelijkheid om computervragen op ons (en de andere bezoekers) af te vuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten