vrijdag 13 maart 2015

Beeldherkenning

Dinsdagmiddag 17 maart houden we weer onze maandelijkse senioreninloop in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Van 2 tot 4 uur in zaal 1 op de eerste verdieping (lift aanwezig).

De Meent is te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) bus 199 en 149. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid bij het gebouw.

Het draait op de inloop om herkenning van beeld en geluid via de computer.

Laat de computer (om preciezer te zijn: een tablet met de app GoogleGoggles) een portret zien en het scherm geeft informatie over de persoon in kwestie. Laat een boek, een CD of een beroemd bouwwerk zien, en Goggles toont bijzonderheden of leidt ons naar een toepasselijke winkel.

Met een app voor muziek, SoundHound, luistert de tablet naar een geluidsfragment. Verrassend vaak weet de app hoe het nummer heet, wie het uitvoert en waar het te koop is.

Het fotoprogramma Picasa maakt alweer een tijdje gebruik van gezichtsherkenningstechnologie. Vertel in een webalbum welk gezicht bij welke naam hoort en Picasa zoekt automatisch naar meer foto's waar dezelfde persoon op staat.

Verder nieuwe en/of interessante zaken op internet en, zoals gebruikelijk, ook ruimschoots de mogelijkheid om computervragen op ons (en de andere bezoekers) af te vuren.

De volgende inloop wordt gehouden op dinsdagmiddag 21 april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten