maandag 24 november 2014

Images en back-ups (4 en slot)


Enkele veelgebruikte programma's hebben een eigen manier om een back-up te maken. Daarbij valt te denken aan het programma om e-mails te lezen, om de webbrowser en om het kantoor-pakket.


Met MozBackup kan een back-up van Thunderbird en/of Firefox gemaakt worden. Achtereenvolgens wordt gevraagd of er een back-up moet worden gemaakt of moet worden teruggeplaatst, of het om Firefox, Thunderbird of beide gaat, en om welke onderdelen het gaat.

Windows Live Mail kan de opgeslagen e-mails en de account-gegevens exporteren of importeren. Zie http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-live/mail-import-backup-restore. Contactpersonen (adresboek) kunnen ook geƫxporteerd/importeerd worden.


Bij een webbrowser draait het vooral op de favorieten.

In Internet Explorer: klik op sterretje rechtsboven → klap menu Aan favorieten toevoegen uit en kies Importeren en exporteren.

In Firefox: klik op favorietenlijst rechtsboven → kies Alle bladwijzers tonen → kies in bibliotheekvenster Importeren en reservekopie maken. Firefox laat kiezen tussen een reservekopie en import/export. Bij export/import worden bladwijzers toegevoegd, een teruggeplaatste kopie komt in de plaats van de bestaande bladwijzers.


Tenslotte de tekstverwerker, of eigenlijk het hele kantoor-pakket. Wie meestal de standaard-instellingen volgt, hoeft geen moeite te doen. Als er veel werk is gestoken in eigen instellingen en misschien een flink woordenboek is toegevoegd, dan heeft het nut om daar een back-up van te maken.

Zowel in OpenOffice als in LibreOffice zitten deze in C:\Gebruiker\Naam\AppData\Roaming\OpenOffice\4\user (bij LibreOffice heet de map uiteraand LibreOffice, de 4 staat voor het versie-nummer). Zoek de map “user” met de verkenner op en sleep hem naar een back-up-map. Zie http://www.wikihow.com/Back-Up-and-Transfer-Your-OpenOffice-or-LibreOffice-Settings.

Ongeveer op de zelfde manier kunnen de instellingen van Microsoft Office bewaard worden. Hoe precies, dat verschilt voor de diverse versies van dit pakket. Zie hiervoor SchoonePC, https://www.schoonepc.nl/instal/backup.html.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten