vrijdag 14 november 2014

Back-uppen


Komende dinsdagmiddag houden we weer onze maandelijkse senioreninloop in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Van 2 tot 4 uur in zaal 1 op de eerste verdieping (lift aanwezig).
De Meent is te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) bus 199 en 149 Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid bij het gebouw.


Op deze laatste inloop van dit jaar gaan we het hebben over het maken van een back-up, oftewel een (volledige of gedeeltelijke) kopie van de harde schijf van een computer.
Zo'n kopie kan bijvoorbeeld op een externe harde schijf bewaard worden. Als er een ramp gebeurt met de computer (brand, diefstal, virus, kapotte harddisk) kan een back-up helpen om het systeem te herstellen.
Een back-up kan ook gebruikt worden om een gezond systeem te verhuizen naar een nieuwe computer.
Bij het maken van een back-up moet er rekening mee worden gehouden dat het besturingssysteem van de computer (de C-schijf van Windows) niet simpelweg kan worden gekopieerd naar een andere schijf. Daar is speciale software voor nodig, software die een image maakt van een partitie.
We zullen dit laten zien met het freeware-programma Ping (Partimage Is Not Ghost), een gratis variant van Symantec Ghost.
Verder zijn er allerlei programma’s die kopieën maken van belangrijke gegevens, zoals favorieten van een browser, adresboek, e-mail enzovoort.
 

Bij de inloop is er ook, zoals gebruikelijk, ruimschoots de mogelijkheid om computervragen op ons (en op de andere bezoekers) af te vuren.

De volgende senioreninloop is op dinsdagmiddag 20 januari 2015.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten