vrijdag 15 februari 2013

Thunderbird in de wolken

Dinsdagmiddag 19 februari wordt weer een senioreninloop gehouden in buurtcentrum De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen, te bereiken met sneltram 51 (halte Meent) en bus 199, ruime parkeermogelijkheden in de directe omgeving. Zoals gebruikelijk op de eerste verdieping zaal 1 (lift aanwezig), aanvang 2 uur.

Op de inloop zullen we aandacht besteden aan het e-mailprogramma Thunderbird, aan werken “in de cloud” en aan standaardprogramma's. We kijken ook nog even naar interessante zaken op internet.

De ontwikkelaars van Thunderbird hebben onlangs besloten dat het e-mailprogramma “af” is. Er zullen geen nieuwe toeters en bellen worden toegevoegd. Eén van de laatste toevoegingen is heel handig: er kunnen gigantische bijlagen (attachments) met een mailtje worden meegestuurd.

Werken in de cloud raakt steeds meer in zwang. Een tekstverwerker, een tekenprogramma of wat dan ook staat niet meer op de thuiscomputer, maar op afstand in de wolken van internet. En ook de testdocumenten, tekeningen en foto's staan in die cloud. Ze zijn makkelijk bereikbaar. Niet alleen met de thuiscomputer, maar overal, bijvoorbeeld met een laptop in een vakantiehuisje. Ze kunnen makkelijk met anderen worden gedeeld. We keken rond in een paar “wolken”, zoals Google Drive, Microsoft SkyDrive en Ubuntu One.

Standaardprogramma's zijn programma's die Windows automatisch opstart voor het verwerken of bekijken van bestanden. Zo horen Word en doc-bestanden bij elkaar en vormen muziekbestanden een koppel met Media Player. We laten zien hoe zulke koppelingen gemaakt en verbroken kunnen worden.

Verder is er zoals gebruikelijk alle ruimte voor uw vragen en opmerkingen.

De volgende senioreninlopen zijn op dinsdag 19 maart, dinsdag 16 april en dinsdag 21 mei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten