donderdag 20 januari 2011

Systemen

Deze week was op de senioreninloop in wijkcentrum Meentwerf opnieuw hardware aan de orde. Theo Nicola belichtte deze keer vooral processors en videokaarten.

Op Nederlandstalige sites als tweakers.net en nl.hardware.info is veel informatie te vinden over computers en computeronderdelen. Zie ook de lijstjes met websites en webwinkels in het Je Meent Het-blog 'Hardware 2' van zondag 21 november 2010.

Tweakers.net biedt bijvoorbeeld Best Buy Guides aan, gidsen voor het slim samenstellen van computers (systemen, in het jargon van de tweakers) in diverse prijsklassen. "Gewone" computeraars kunnen kiezen uit een budgetsysteem (maximaal 400 euro, inclusief beeldscherm, toetsenbord en muis) en een basissysteem (voor 100 euro méér). Wie verslingerd is aan spelletjes heeft de keus uit een budget-gamesysteem (800 euro) en een normaal of high-end gamesysteem (1200-1750 euro). Verder heeft tweakers.net nog de categorie small form factor-systeem: computers in een zo klein mogelijke behuizing.

Op de site van tweakers.net is de Best Buy Guide te vinden op de hoofdpagina onder Reviews. De laatste aflevering is van januari 2011, terwijl er ook een Notebook Best Buy Guide van december 2010 is samengesteld. Op Hardware.info is soortgelijke informatie te vinden onder de noemer PC-advies: actuele systemen.

De inloop wordt volgende keer (15 februari) nog in de Meentwerf gehouden. Verwacht wordt dat wijkcentrum De Meent in maart heropend wordt. Dan keren we terug in ons oude, en na de brand geheel vernieuwde, zaaltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten