zaterdag 11 april 2009

Schoonmaak

Komende woensdagmiddag is er weer een senioreninloop in buurthuis De Meent, Orion 3 in Amstelveen, aanvang 14.00 uur.

Tijdens de inloop komt de grote (voorjaars)schoonmaak van de computer aan de orde. Mettertijd nestelen zich allerlei programma's en bestanden in een computer, die niet (meer) nodig zijn. Opruimen van dergelijke ballast maakt uw computer sneller, ook bij het opstarten. Erik Wassink, die eerder vertelde en demonstreerde hoe een website gebouwd kan worden, zal ook ingaan op FTP: een manier om een website van de eigen computer te versturen naar de computer van de internet-provider, in dit geval Het Net.

We zullen, als er tijd voor is, ook aandacht besteden aan "draagbare programma's" (portable applications), dat wil zeggen programma's (voor een Windows-computer) die niet geïnstalleerd hoeven te worden, maar op een USB-stick meegenomen kunnen worden. Ze kunnen op een willekeurige computer uitgevoerd worden, zonder dat ze sporen achterlaten op de computer waar ze te gast zijn. Een reeks gratis freeware-programma's zoals Firefox en Open Office, zijn als "portable application" beschikbaar. Zie ook de website van Portable Apps.

Wie een (min of meer ingewikkelde) vraag heeft, kan deze desgewenst per e-mail aanmelden (rob.bishoff@hccnet.nl). Dan kunnen we proberen een antwoord op te zoeken.

De Meent is te bereiken met sneltram 51, bus 199. In de directe omgeving is ruime parkeermogelijkheid. De lift werkt weer als vanouds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten